YAMAHA MT 10 Ray of Darkness

14.499,00€ In de kijker

Model, body type:
Motorcycle, Naked Bike
Registratiedatum:
Motor vermogen
( KW / PK )
Transmissie
Manueel
Kleur:
Grijs, Zwart
kilometerstand:
KM

Omschrijving

YAMAHA MT 10

Ray of Darkness

Vermogen. Koppel. Wendbaarheid.

De MT-10 is de motorfiets die je altijd al wilde hebben. Dit is veruit de krachtigste Hyper Naked ooit. En de tijd voor ‘the next level of darkness’ is nu aangebroken.

Je hebt al heel wat kilometers gereden. Dus je weet precies wat je wilt. Echte power en vlijmscherp bochtenwerk. En een natuurlijke rijhouding waardoor je je thuisvoelt op elk soort wegdek. Kies voor de Ray of Darkness met de MT-10.

De MT-10 biedt je ultieme power, toonaangevende wendbaarheid en totale controle. Hij wordt aangedreven door een 998 cc crossplane-motor die speciaal is afgesteld voor extra koppel in het lage en middentoerengebied. Het lichtgewicht aluminium Deltabox-chassis met een ultrakorte wielbasis zorgt voor een natuurlijke rijhouding.

ONTDEK HIER DE PROMOTIES

Details

 • Koppelrijk 4-cilinder ‘CP4’ crossplane motorblok
 • Van de YZF-R1 afgeleide motor, chassis en ophanging
 • Getuned voor een hoog lineair koppelverloop in het lage en middentoerengebied
 • YCC-T, D-MODE en Traction Control System
 • Assist en Slipper Clutch en Quick Shifter Systeem (QSS)
 • Lichtgewicht aluminium Deltabox-hoofdframe
 • Korte wielbasis van 1400 mm voor toonaangevende wendbaarheid
 • Dynamisch ‘mass-forward’ ontwerp
 • Rechte, naar voren leunende zitpositie
 • ABS-remmen met uitgebreide specificaties en radiale remklauwen
 • Volledig instelbare hoogwaardige wielophanging
 • Multifunctioneel LCD-instrumentenpaneel

'CP4' 4-cilinder crossplane-motor

‘CP4’ 4-cilinder crossplane-motor

De 998 cc vloeistofgekoelde viercilindermotor, die is afgeleid van de YZF-R1, is voorzien van een inlaat-, uitlaat- en brandstofsysteem. Deze staan garant voor een hoog en lineair koppel in het lage- en middentoerengebied. Met een onregelmatig ontstekingsinterval van 270° – 180° – 90° – 180°, biedt deze krachtige crossplane-motor een lineair koppelverloop, een onmiddellijke reactie en nauwkeurige controle.

Elektronische regeltechnologie

Elektronische regeltechnologie

Voor de beste rijbeheersing is de MT-10 uitgerust met een Yamaha Chip Controlled-Throttle (YCC-T) en een gemakkelijk instelbaar Cruise Control-systeem voor snelheden hoger dan 50 km/u. Het Yamaha D-MODE-systeem biedt drie bedrijfsmodi voor verschillende rijomstandigheden en de 12V DC-uitgang is geschikt voor diverse accessoires.

Traction Control Systeem (TCS), QSS, Assist en Slipper Clutch (A&S)

Traction Control Systeem (TCS), QSS, Assist en Slipper Clutch (A&S)

Het inschakelbare Traction Control Systeem (TCS) van de MT-10 kent drie interventieniveaus, zodat je onder alle omstandigheden op een soepele wegligging kunt rekenen. Met het Quick Shifter System (QSS) kun je zonder koppeling met volgas opschakelen en voor een nauwkeurige controle tijdens het accelereren en afremmen is de motor voorzien van een compacte Assist en Slipper Clutch (A&S).

Rechte zitpositie met 'mass-forward' ontwerp

Rechte zitpositie met ‘mass-forward’ ontwerp

De plaatsing van de stuurgrepen, het zadel en de voetsteunen zorgt voor een licht vooroverleunende houding, waardoor je optimaal gebruik kan maken van het lineaire koppel. En om het dynamische ‘mass-forward’ ontwerp te benadrukken, is het vlaggenschip van de MT-serie voorzien van compacte zijkappen met ‘duct shaped’ afdekkingen en een hoge brandstoftank.

Korte wielbasis van 1400 mm voor ultieme wendbaarheid

Korte wielbasis van 1400 mm voor ultieme wendbaarheid

Het compacte en lichtgewicht chassis van de MT-10 is afgeleid van het bekroonde YZF-R1 design. Voor een uitstekende wendbaarheid met een lichte en neutrale hanteerbaarheid is dit toonaangevende model voorzien van fijn afgestelde geometrische settings en een ultrakorte wielbasis van slechts 1400 mm. Hierdoor is hij één van de meest compacte motoren binnen de 1000 cc-klasse.

Lichtgewicht aluminium Deltabox-hoofdframe en swingarm

Lichtgewicht aluminium Deltabox-hoofdframe en swingarm

Het topmodel van de MT-serie is voorzien van een lichtgewicht aluminium Deltabox-hoofdframe en een extra lange, opwaarts gerichte aluminium swingarm met het oog op een optimale balans tussen sterkte en stijfheid. Dit van de YZF-R1 afgeleide ontwerp biedt ongekende rijeigenschappen met uitstekende stabiliteit en lichte besturing.

Volledig instelbare wielophanging voor en achter

Volledig instelbare wielophanging voor en achter

De volledig instelbare 43 mm cartridge voorvork en de link-type Monocross-ophanging zijn afgeleid van de wielophanging van de YZF-R1 en behoren tot de meest geavanceerde ontwerpen in de naked 1 liter-klasse. Deze voor competitie ontwikkelde ophanging is speciaal op dit model afgestemd en biedt uitzonderlijk nauwkeurige rijeigenschappen en massa’s rijcomfort.

Radiale remklauwen, standaard voorzien van ABS

Radiale remklauwen, standaard voorzien van ABS

De MT-10 is ontworpen om overal in uit te blinken, ook in de remprestaties. Twee zwevend gemonteerde 320 mm remschijven vooraan zijn voorzien van remklauwen met vier tegenover elkaar geplaatste zuigers en zorgen voor een enorme remkracht en een nauwkeurige lichte bediening. De 220 mm remschijf achteraan is uitstekend doseerbaar. Standaard voorzien van ABS.

ONTDEK DE FINANCIELE DIENSTEN VAN YAMAHA

 

Financiering Renting Leasing Verzekering

 

Overzicht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motoren in de kijker

Existing User?

Lost your password?