YAMAHA YZF-R3

5.499,00€ In de kijker

Model, body type:
Motorcycle, Sport
Registratiedatum:
Motor vermogen
325 ( KW / PK )
Transmissie
Manueel
Kleur:
Blauw
CO2-uitstoot:
kilometerstand:
0 KM

Omschrijving


Lichtgewicht supersportmotor voor dagelijks gebruik

De motorfietsen van de R-serie van Yamaha zijn de norm in de supersportwereld dankzij hun toonaangevende stijl, geavanceerde technologie en sensationele prestaties.

En nu is er een motorfiets die in onze supersportserie perfect past tussen de succesvolle YZF-R125 en de wedstrijdwinnende YZF-R6: de YZF-R3! Of je nu je 125 inruilt voor wat zwaarders, of dit je eerste motorfiets is, je kunt erop vertrouwen dat de YZF-R3 met net zo veel oog voor detail is gebouwd als elke andere motorfiets uit de R-serie.

Eén blik op de agressieve kuip met dubbele koplampen en het aerodynamische kuipwerk volstaat: het pure DNA van de R-serie valt meteen op. YZF-R3: een superbike waar je iedere dag op kunt rijden!

Details

 • Lichtgewicht supersportmotor, A2-rijbewijs
 • Ontwikkeld met puur R-serie DNA
 • Soepele, sterke 321 cc parallel-twin motor
 • Slank en licht chassis met wendbaar, sportief stuurgedrag
 • Agressieve kuip met dubbele koplampen van de R-serie
 • Aerodynamisch kuipwerk met ‘mass forward’-design
 • Sportieve en comfortabele ophanging
 • Krachtige remprestaties
 • ABS is standaard
 • Geschikt voor dagelijks gebruik, in de stad en op de snelweg
 • Nu conform EU4

U kunt de YZF-R3 rijden met een A2 motorrijbewijs A2

Levendige 321 cc parallel-twin motor

Levendige 321 cc parallel-twin motor

Het hart van het Yamaha R-serie supersportmodel is een vloeistofgekoelde 321 cc parallel-twin motor met de meest geavanceerde technologie in zijn klasse. Het maximumvermogen is 30,9 kW/42 pk bij 10.750 tpm en de motor van de R3 reageert direct wanneer je gas geeft en zorgt iedere keer opnieuw voor een sensationele rijervaring.

R-serie technologie

R-serie technologie

De R3 maakt gebruik van de geraffineerde technologie van de R-serie, waaronder een direct aangedreven nokkenas, gesmede zuigers, gecarboniseerde drijfstangen, cilinders met lage wrijving en nog veel meer. Omdat de motor zowel bij lage snelheden als bij hoge toerentallen goed moet presteren, is hij voorzien van een 180-graden krukas. Een primaire balansas vermindert trillingen en mechanische geluiden.

Sportief en wendbaar diamantvormig frame

Sportief en wendbaar diamantvormig frame

Het compacte en lichtgewicht buizenchassis is vervaardigd van trekvast staal met het oog op een optimale balans tussen sterkte en stijfheid. Om het sportieve en wendbare stuurgedrag te waarborgen, is de wielbasis van de R3 bijna dezelfde als die van de R6, namelijk 1380 mm. De 50/50 gewichtsverdeling voor/achter en de zithoogte van 780 mm zorgen voor een gebalanceerd rijgedrag.

Lange R1-type swingarm

Lange R1-type swingarm

Om het sterke DNA van de R-serie te benadrukken, is de YZF-R3 uitgerust met een extra lange swingarm die is afgeleid van de R1. Dankzij dezelfde verhouding tussen swingarm en wielbasis als zijn bekende grote broer heeft deze racemotor een indrukwekkende koersvastheid en wordt het vermogen efficiënter naar het wegdek overgebracht.

Tienspaaks lichtmetalen velgen

Tienspaaks lichtmetalen velgen

De 17-inch wielen zijn voorzien van een 110/70-17 voorband en een brede 140/70-17 achterband. De vijf paar dunne spaken maken het slanke, lichtgewicht uiterlijk van deze motorfiets compleet. Voor krachtige en progressieve remprestaties profiteert de YZF-R3 van een grote 298 mm schijfrem vóór en een 220 mm schijfrem achter. Voor een betere beheersing is de motorfiets standaard uitgerust met ABS.

Karakteristieke R-serie vormgeving

Karakteristieke R-serie vormgeving

Vanuit iedere hoek is duidelijk te zien waar de R3 zijn knappe uiterlijk vandaan haalt! In het hoekige en aerodynamische kuipwerk zijn de karakteristieke lijnen van de R-serie te zien. De schuine dubbele koplampen, de korte uitlaatdemper en de omhooglopende achterkant zijn sterk beïnvloed door het uiterlijk van onze wereldkampioen, de R6.

 

 

 

 

 

Overzicht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motoren in de kijker

Existing User?

Lost your password?