Yamaha YXZ 1000 R Sport Shift

€24.500,00 In de kijker

Model, body type:
Motorcycles, Quad
Kleur:
Blauw, Wit
kilometerstand:
2800 KM

Omschrijving

YAMAHA YXZ 1000 R Sport Shift

Gek op racen, prestaties en plezier

met homologatie Landbouwvoertuig

Exclusief DEMO-voertuig

BTW Voertuig  : 18.182 € exclusief btw

 


Vanaf   378,74   € per maand zonder voorschot gedurende 60 maanden wordt u eigenaar van deze bolide.

JKP 1.29 % —Let op, lenen kost ook geld.


Opnieuw ontworpen, verfijnd en verbeterd

De YXZ1000R Sport Shift  heeft een indrukwekkend aantal updates gekregen, van ontwerp tot verfijnde en opnieuw gekalibreerde mechanische en elektronische specificaties en verbeterde functionaliteit. Het resultaat: verbluffende prestaties.

De YXZ1000R SS met de hoogste SxS-specificaties ooit biedt nu nog hogere offroadprestaties! Het rally-schakelpeddelsysteem zorgt voor supersnelle schakelbediening zonder koppeling en met volgas. Door het YCC-S geactiveerde launch control-systeem is de YXZ1000R SS iedereen de baas vanuit stilstand.

De YXZ1000R SS, uitgerust met Big Horn-banden van 29 inch op aluminiumvelgen van 14 inch en opnieuw gekalibreerde ophanging met lange veerweg, is gebouwd om te domineren op het meest extreme terrein.

 

Details

 • Opnieuw ontworpen, verfijnd en verbeterd
 • Voorklep en een strak, recht ROPS-ontwerp
 • Compacte, krachtige 998cc-driecilindermotor
 • Dual Hi Flow-koelradiateurs aan achterzijde
 • Versnellingsbak met 5 versnellingen en achteruit
 • Sport-Shift schakelpeddelsysteem biedt totale controle
 • Intelligente Yamaha Chip Controlled Shift
 • Verfijnd snel en efficiënt schakelen zonder koppeling
 • Naadloos opschakelen, zelfs met volgas
 • Gebruiksvriendelijk launch control-systeem
 • Opnieuw gekalibreerde FOX® Podium 2,5-schokdempers voor- en achteraan
 • Big Horn-banden van 29 inch op aluminiumvelgen van 14 inch

Krachtige driecilindermotor

Krachtige driecilindermotor

De YXZ1000 R-motor is een ultracompacte driecilinder, en met de 998cc DOHC-motor met 16 kleppen kun je adembenemend snel accelereren, tot aan het opwindende toerental van 10.500 tpm. Hierdoor ontstaat een compleet nieuwe klasse in de SxS wereld. De duurzaamheid is verbeterd dankzij de vernieuwde drijfstangen, en hij is klaar voor verdere race-tuning.

 

Aan de achterzijde gemonteerde radiateur

Aan de achterzijde gemonteerde radiateur

De radiateur is verplaatst van de voorzijde naar de laadruimte achteraan om verstopping door modder te voorkomen. De Hi-Volume Twin radiateurventilators bieden een massieve luchtstroom om onder alle omstandigheden de motortemperatuur te regelen.

 

Sport Shift-systeem zonder koppeling

Sport Shift-systeem zonder koppeling

Het Sport Shift (SS)-systeem is vergelijkbaar met de systemen die in rally- en racewagens worden gebruikt, en maakt gebruik van peddels aan weerszijden van de stuurkolom. Met de verfijnde en opnieuw gekalibreerde elektronica kun je nu met alleen je vingertoppen nog sneller schakelen via de 5-versnellingsbak!

 

Yamaha Chip Controlled Shift (YCC-S)

Yamaha Chip Controlled Shift (YCC-S)

De intelligente Yamaha Chip Controlled Shift (YCC-S) is de sleutel naar het Sport Shift-systeem. De verfijnde YCC-S bewaakt een reeks sensoren en ontkoppelt en koppelt onmiddellijk wanneer dat nodig is voor een naadloze acceleratie of vertraging. De gewijzigde – lagere – overbrengingsverhouding van de versnellingsbak vereiste een nieuwe kalibratie, wat heeft geleid tot sneller schakelen en sneller aangrijpen van de koppeling bij lagere snelheid om de prestatie van stapvoets rijden te verbeteren.

 

Launch control-systeem

Launch control-systeem

Met het Launch-systeem (LS) kun je vanuit stilstand met volgas door de vijf versnellingen accelereren wanneer de omstandigheden dit toelaten. Dit door YCC-S geregelde systeem wordt ingeschakeld door beide paddles tegelijk naar achteren te trekken terwijl de voetrem is ingetrapt, en kan worden geactiveerd door de rem en vervolgens beide paddles los te laten.

 

Ontwerpwijzigingen in carrosserie en ROPS

Ontwerpwijzigingen in carrosserie en ROPS

De laadruimte is opnieuw ontworpen als gevolg van de verplaatsing van de radiateur. Ook de styling van de voorklep is verbeterd met ruimte voor installatie van optionele ledverlichting voor rijden in het donker. De ROPS heeft een rechte bovenbalk bovenaan. Hierdoor ziet hij er niet alleen gestroomlijnder uit, maar is ook het zicht naar voren bij het klimmen verbeterd. De extra achterste dwarsbalk draagt bij aan de algehele structurele stevigheid.

 

Big Horn-banden van 29 inch en FOX® Podium-schokbrekers

Big Horn-banden van 29 inch en FOX® Podium-schokbrekers

De 8 Ply Big Horn-banden van 29 inch op aluminiumwielen van 14 inch zijn duurzamer, vergroten de bodemvrijheid en zijn klaar voor elk terrein. De FOX® Podium 2,5-schokdempers zijn in overeenstemming hiermee opnieuw gekalibreerd.

Overzicht

Motoren in de kijker

YAMAHA

YXZ1000RR SS SE

NEARLY NEW

22.000 € incl btw

18.181,81 excl btw

Incl. Homologatie 
Excl. 150 € afleveringskost

Overname Inruilen Motorfietsen

Existing User?

Lost your password?