Nieuws

17aug 2019

Yamaha 2020 YZF-R1M

Wees de eerste met de 2020 YZF-R1M

Embargodate/time: [ donderdag 25 juli 2019 14:00 hrs CET]

Het online bestelsysteem is nu geopend!

De YZF-R1M is dé ultieme Yamaha Supersport motorfiets, geïnspireerd op de MotoGP machine van Yamaha, de YZR-M1.

Standaard uitgerust met een zeer geavanceerde CCU (Communication Control Unit) en Öhlins Electronic Racing Suspension (ERS).

Yamaha accepteert reserveringen voor het 2020 model van de exclusieve YZF-R1M circuit- en racemotor via het speciale online bestelsysteem dat vanaf 25 juli 2019 om 14:00 uur (CET) geopend is.

Alle details van de nieuwe 2020 YZF-R1M vindt u hier.

Hoe uw nieuweYZF-R1M te bestellen

Het online bestelsysteem is dusdanig ontworpen dat u op een overzichtelijke en eenvoudige manier uw 2020 R1M kunt reserveren.

Op de speciale website wordt het proces hoe te reserveren op een duidelijk manier uitgelegd.

Meld u aan via https://r1m.yamaha-motor.eu/, vul uw gegevens in en wees een van de eersten die deze fantastische nieuwe Supersport motorfiets gaat ontdekken.

De 2020 YZF-R1M is exclusief verkrijgbaar via het online bestelsysteem.

Aangezien het aantal motorfietsen beperkt is, wordt elke machine toegewezen op basis van ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Om zeker te zijn van een 2020 YZF-R1M, raadt Yamaha Motor Europe alle geïnteresseerde rijders en teams aan hun reservering zo snel mogelijk te bevestigen.

De 2020 YZF-R1M is leverbaar in de exclusieve kleurstelling Silver Blu Carbon. Yamaha Racing Experience

Als eigenaar van een nieuwe YZF-R1M wordt u uitgenodigd deel te nemen aan een van de exclusieve Yamaha Racing Experience (YRE) evenementen die in het voorjaar van 2020 zullen gaan plaatsvinden op Mugello en op Le Mans.

Wanneer geïnteresseerden hun online bestelling voor de 2020 YZF-R1M plaatsen, kunnen zij aangeven welke Yamaha Racing Experience hun voorkeur heeft. De volledige gegevens worden in september* 2019 gepubliceerd.

De Yamaha Racing Experience (YRE) is een uniek evenement waarbij eigenaren van een YZF-R1M uit heel Europa, samen met de officiële Yamaha-coureurs, het volledige potentieel van deze geavanceerde supersportmotor kunnen verkennen.

U wordt niet alleen uitgenodigd om deel te nemen aan een reeks sessies op het door u gekozen circuit, maar ook om deel te nemen aan de diverse workshops waarin de geavanceerde elektronische regeltechnologie van de 2020 YZF-R1M nader wordt uitgelegd en hoe u de instellingen van uw machine kunt aanpassen.

Door de moderne technologie van de YZF-R1M te begrijpen, kunt u optimaal profiteren van de uitstekende motor- en chassisprestaties en uw werkelijke potentieel op het circuit ontdekken.

Meer informatie over de Yamaha Racing Experience (YRE) vindt u hier.

*Yamaha behoudt zich het recht voor de locatie en data van de Yamaha Racing Experience (YRE) te wijzigen. Yamaha Motor Europe N.V. / donderdag 25 juli 2019 14:00 hrs CET / Persbericht /

Wees de eerste met de 2020 YZFR1M

31jul 2019

Landbouwbeurs van Libramont

Oorspronkelijk bedoelt om het Ardense trekpaard te promoten blijft Libramont de beurs voor landbouw, veeteelt en bosbouw een topper tijdens het laatste weekend van juli.

Een uniek gebeuren

De Landbouw-, bosbouw- en agrovoedingsbeurs van Libramont is de grootste openluchtbeurs ter wereld. Elk jaar verwelkomt ze bijna 220 000 bezoekers, 800 exposanten en 5000 merken op een terrein van 300 000 m².

Libramont vindt elk jaar plaats tijdens het laatste weekend van juli. In de oneven jaren wordt het gevolgd door Demo Forest en om de vier jaar door de Internationale dag van het gras.

Een evenement met vele facetten

Libramont is de meest gezellige van alle vakbeurzen.

Het is een buitengewoon uitstalraam van de landelijke wereld, waarvan de beurs vele facetten belicht: machinebouw, veeteelt, bossen, agrovoeding, tuinbouw, groenteteelt, civieltechnische werken, of onderzoek, onderwijs en cultuur.

YAMAHA

ATV QUAD UTILITY

Ook Yamaha kon je aantreffen op de beurs met een uitgebreide stand met de ATV’s KODIAK en GRIZZLY.

Deze voertuigen winnen steeds meer terrein in de landbouw, de veeteelt, paarden, schapen en runderen en in de bosbouw met tal van praktische toepassingen.

 

30jul 2019

Yamaha Niken in actie tijdens de Tour de France

Het officiële hulpvoertuig voor ‘s werelds meest prestigieuze wielerwedstrijden

Het driejarige partnerschap van Yamaha met ASO (voor de Tour de France en La Vuelta) en RCS (voor de Giro d’Italia) geldt voor de drie Grote Rondes van Europa, evenals een aantal andere regionale wielerwedstrijden. Dit weerspiegelt de passie die Yamaha heeft voor sport en competitie en deze wedstrijden zijn de perfecte gelegenheid om de veelzijdigheid van de revolutionaire NIKEN op alle terreinen en in alle weersomstandigheden te demonstreren.

De cruciale rol van NIKEN tijdens de Tour de France 2019

Het team van NIKEN-motorfietsen heeft tijdens de recente Giro d’Italia al bewezen over uitstekende capaciteiten te beschikken als officiële hulpvoertuigen. Dit team zal door miljoenen fans en tv-kijkers worden gezien tijdens de komende 21 etappes van de in totaal 3.460 km van de Tour de France.

Het team van NIKEN-rijders van ASO speelt een belangrijke rol in dit prestigieuze sportevenement. Ze zijn verantwoordelijk voor van alles, van medische hulp tot het leveren van drankjes en voedingssupplementen, en het wisselen van banden en wielen voor de deelnemers.

Grenzen verleggen

Op dezelfde manier waarop de fietswereld zich voortdurend ontwikkelt en grenzen verlegt, is ook Yamaha constant bezig met innovatie en het streven naar een nieuwe dimensie toevoegen aan de motorervaring. De NIKEN is een unieke, revolutionaire machine met een chassis met 3 wielen. Deze machine biedt superieur comfort op lange afstanden in combinatie met uitstekend bochtenwerk en remvertrouwen op bochtige wegen. Hierdoor is de NIKEN het ideale officiële hulpvoertuig voor de grote verscheidenheid aan uitdagende terreinen en veranderende weersomstandigheden tijdens de Tour de France.

De 106e editie van de legendarische Tour de France begint op 6 juli in Brussel en eindigt op 28 juli in Parijs. Racefans kunnen op de hoogte blijven van actuele informatie over elke etappe door de sociale mediakanalen van Yamaha te volgen.

Yamaha’s partnerschap met ASO en RCS omvat alle evenementen van de Grote Rondes voor de komende drie jaar. De NIKEN zal ook de komende La Vuelta van 24 augustus tot 15 september ondersteunen, evenals vele andere belangrijke wielerevenementen in België, Frankrijk, Italië en Spanje.

Meer info :  Niken Gt 

Etappes van de Tour de France 2019: https://www.letour.fr/en/overall-route

bron : https://media.yamaha-motor.eu/press/details/70510

31mei 2019

Voordelen van 125 cc

Talloze automobilisten zijn zich niet bewust van het plezier waarmee ze zich in de alomtegenwoordige files storten.  Met een rijbewijs B kunnen ze echter ook met een scooter of motor van 125 cc rijden.
Sinds 1998 mogen alle houders van een rijbewijs B ook een motor of scooter van 125 cc besturen, op voorwaarde dat ze hun rijbewijs al minimaal twee jaar hebben én dat het vermogen van de motor niet hoger ligt dan 11 kW/15 pk. Bestuurders welke hun rijbewijs B na 2011 behaalden, moeten momenteel vier uur rijopleiding (zonder examen) volgen.
Jongeren vanaf 18 jaar, die de motor willen besturenl, dienen vooraf te slagen voor het examen van rijbewijs A1 gevolgd door  twee jaar met een 125 cc rijervaring.
Motoren en scooters van 125 cc zijn licht (meestal tussen 100 en 150 kg) en dus makkelijk te besturen, vooral in de stad en in fileverkeer.
Rijden met de scooter heeft nog een belangrijk pluspunt : een automatische versnellingsbak!
De meeste motoren (schakelmoto’s genaamd)  van 125 cc zijn voorzien van een versnellingsbak met vijf of zes verzetten, wat enige gewenning vergt.
De automaat van de scooter is bijzonder efficiënt in files omwille van de wendbaarheid terwijl de 125 cc motor met versnellingen een gepaste rijervaring en rijstijl creëert voor het latere toekomstige zware motoren-werk.Een 125 cc is niet traag ! De topsnelheid ligt meestal tussen 110 en 120 km/h, voldoende voor een stuk autosnelweg. De rest van ons wegennet is vaak beperkt tot 30, 50 en 70 km/h, terwijl je op grote stukken ring vaak niet sneller dan 90 km/h mag. Met andere woorden: een 125 cc past perfect in het verkeer, zeker omdat de machine meestal even snel of soms sneller optrekt als de gemiddelde auto.Bovendien zijn ze zuinig in verbruik. Twee à drie liter op 100 km is volkomen normaal.

Het financiële voordeel !

Vooreerst is de aankoopprijs aantrekkelijk voor ieders budget – vanaf € 2.700 voor een 125 cc scooter of stadsmotor 125 cc naar 5.200 € voor luxueuzere versies.

Pizzeria’s, thuisbezorgers, en andere beroepsgebruikers kunnen deze motoren financieren of voor de opties renting en leasing kiezen. Ook particulieren genieten van voordelige financieringen, met of zonder voorschot als aanbetaling.

Het fiscale voordeel !

Zowel voor woon- werkverkeer als voor andere professionele verplaatsingen zijn motoren en scooters volledig aftrekbaar, dus ook de 125 cc-versies. Ook de gebruikskosten, zoals belasting op in verkeerstelling 61,5 €, verzekering, financiering, brandstof, herstellingen en zelfs de uitrusting zoals helmen en kleding zijn volledig in rekening te brengen..Bovendien betaal je geen verkeersbelasting op motoren en scooters van 125 cc.

ONTDEK HET GAMMA 125 CC  YAMAHA

Existing User?

Lost your password?