Nieuws

17 jan 2021

Op 16 & 17-, 23 & 24- en 30 & 31 Januari ben je van harte welkom in onze showroom voor de beste saloncondities, acties en vele extra’s! Zo geniet je onder andere van: 15% korting op onze originele Yamaha Accessoires (geldig t.e.m. 11/02/21) . 10% korting op Akrapovic uitlaatsystemen. (enkel aan te vragen via een officiële Yamaha dealer)

 • Door:
 • With Reacties uitgeschakeld voor Op 16 & 17-, 23 & 24- en 30 & 31 Januari ben je van harte welkom in onze showroom voor de beste saloncondities, acties en vele extra’s! Zo geniet je onder andere van: 15% korting op onze originele Yamaha Accessoires (geldig t.e.m. 11/02/21) . 10% korting op Akrapovic uitlaatsystemen. (enkel aan te vragen via een officiële Yamaha dealer)
 • In Algemeen

04 apr 2020

Artistiek

Ontdekte je dezer dagen je verborgen artistieke talenten?

Vervelen de kinderen zich?

Hieronder kan je een paar leuke Yamaha kleurplaten downloaden.

21 mrt 2020

Yamaha Motor Road Assistance

YOU ROAD ASSISTANCE Yamaha Motor

WIE ?

Begunstigden :

eigenaars van een nieuwe YAMAHA motorfiets of scooter met domicilie in België of het Groot Hertogdom Luxemburg

Dekking :

Alle ingeschreven YAMAHA motorfietsen en scooters vanaf 125 cc die nieuw zijn verkocht vanaf 01/01/2020 in het officiële dealernet in België en Groothertogdom Luxemburg zijn gedekt voor een periode van twee 2 jaar.

WANNEER ?

Yamaha Road Assistance verbindt zich ertoe bijstand te leveren aan alle motorfietsen en scooters die voor deze formule in aanmerking komen

24 uur op 24 uur

7 dagen op 7

365 dagen per jaar

Bel naar het Yamaha Road Assistance nummer +032 (0) 3 253 61 54 voor voertuigen ingeschreven in België en Groothertogdom Luxemburg en stel u voor als klant door middel van het chassisnummer en het plaatnummer van uw voertuig. Deze informatie volstaat om de bijstand te organiseren.

 

HOE ?

Technische bijstand in BELGIE en GROOTHERTOGDOM LUXEMBURG

Territoriaal bereik

Het betreft bijstand EXCLUSIEF verleend in België en het Groothertogdom Luxemburg

 

Technische bijstand voor geïmmobiliseerde voertuigen

Depannage ter plaatse, 24 u/24, op de openbare weg, thuis of op het werk, zonder kilometerbeperking, indine het voertuig is geïmmobiliseerd door :

 • panne, met inbegrip van lekke band, sleutelverlies, verkeerde brandstofkeuze en vandalisme
 • ongeval
 • diefstal of poging to diefstal

 Yamaha Road Assistance stuurt een erkend technieker ter plaatse voor een definitieve of tijdelijke herstelling van het voertuig. De bijstand ingeval van panne is steeds gegarandeerd, behalve wanneer de wettelijke beperkingen dit zouden verhinderen.

Takeldienst

Indien het niet mogelijk is om het voertuig ter plaatse definitief of tijdelijk te herstellen, zal Yamaha Road Assistance het voertuig takelen van de plaats waar de panne zich voordoet naar de officiële Yamaha concessie naar uw keuze. De niet gewonde rijder en, eventueel zijn passagier, zullen naar het thuisadres van de rijder worden vervoerd, of eventueel naar diens werkplek, aldanniet met het openbaar vervoer.

Vervangvoertuig

Er wordt GEEN vervangvoertuig voorzien.

Technische bijstand in EUROPA

 

Territoriaal bereik

Deze bijstand geldt in alle Europese landen die standaard worden vermeld op het verzekeringsbewijs (groene kaart) met uitzondering van België en Groothertogdom Luxemburg

Werking

Een panne melden

Yamaha Road Assistance stuurt een technieker ter plaatse om het geïmmobiliseerde voertuig te herstellen. Indien dit niet mogelijk is zal het voertuig getakeld worden naar de dichtsbijzijnde officiële concessie. De concessiehouder bevindt zich in een straal van 100 kilometer rond de plaats van de panne. Indien het voertuig dezelfde dag nog kan hersteld worden omvat de bijstand alleen de takeldienst op het lokale wegennet. Ingeval van diefstal van het voertuig dient u de lokale politie te contacteren.

Dekking van het voertuig

Lokale depannage en/of takeldienst naar de dichtsbijzijnde officiële Yamaha concessie binnen een straal van 100 kilometer. Ten laste nemen van de kosten verbonden aan het verzenden van onderdelen voor de herstelling. Kosten voor het in bewaring nemen van het voertuig in afwachting van de repatriëring (eventueel met sidecar).

De repatriëring van het voertuig is voorzien als :

 • het voertuig niet kan worden hersteld binnen een redelijke termijn of voor het einde van de vakantie van de rijder
 • het voertuig wordt teruggevonden na een diefstal binnen de 3 maanden na een aangifte bij de lokale politie.

Dekking van de rijder en passagier

Het voertuig kan niet onmiddellijk worden hersteld > bijstand ter plaatse Maximumbudget van 500 €

 • voor hotelkosten op basis van “kamer & ontbijd” volgens de gangbare marktprijs
 • voor een huurwagen inclusief dropcharge van cat. A/B voor de af te leggen weg naar de bestemming of voor lokaal gebruik.
 • voor een taxi

Repatriëring van personen – onbeperkt :

 • ofwel met de trein in eerste klasse (inclusief taxi)
 • ofwel met het vliegtuig in “economy” indien de afstand groter is dan 1000 km inclusief taxi
 • ofwet met de huurwagen inclusief dropcharge van cat A/B ter waarde van de maximumkost van de repatriëring met het openbaar vervoer inclusief taxi.
Alle instructies van het verhuurkantoor moeten worden nageleefd. De gebruikskosten zijn ten laste van de klant. De huurwagen dient terugbezorgd aan een filiaal van het verhuurkantoor. Het filiaal voor de teruggave wordt bepaald door het verhuurkantoor.
De keuze voor het transportmiddel wordt gemaakt door de bijstandsverlener in functie van de uurregelingen, mogelijkheden en de plaats waar de reis werd onderbroken.

UITSLUITINGEN

 

Volgende elementen zijn niet gedekt door het contract :

 • Voertuigen die niet behoren tot de gedekte categorieën
 • Prijs van onderdelen en materiaal
 • Interventies resulterend uit incidenten die het voertuig niet immobiliseren
 • herstellingskosten door de garage en eventuele onderhoudskosten
 • kosten resulterend uit niet gevraagde diensten aan Yamaha Road Assistance, uitgezonderd de bijstand in geval van een lokale panne en van takeldiensten in het buitenland.
 • Transport van goederen en/of dieren
 • Reddingsoperaties en/of kraanwerken
 • Alle schade, pannes of ongevallen voortvloeiend uit slepen of competitie (circuit en/of off-road)
 • de bijstand biedt geen dekking ingeval van diefstal of schade van en aan objecten of accessoires die bij het voertuig horen bij een panne en/of ongeval
 • de bijstand dekt geen tolkosten, parkingkosten, etc
 • de bijstand dekt geen maaltijdkosten (uitgezonderd de hotelovernachting met ontbijt tegen algemeen gangbare en redelijke marktprijzen)
 • bijstand aan voertuigen die zich reeds in een garage bevinden
 • het wegslepen op bevel van de politie
 • kosten verbonden aan FAST-interventies
 • alle gevallen misbruik en/of fraude
 • de bijstand dekt geen voertuigen die worden gebruikt naast de openbare weg (off-road). Zijn ook niet gedekt de interventies en bijstand buiten de openbare weg
 • de schade, vertragingen, obstructies of niet verlenen van assistentie door overmacht, zoals oorlog, burgeroorlog, revolutie, terrorrisme, oproer, staking, inbeslagname of dwang door of vanwege openbare instanties, kernrampen, radioactiviteit, natuurfenomenen, stroomonderbrekingen of storingen van het telefoonnet.
 • Telefoonkosten om de noodcentrale te bereiken
 • brandstofkosten

De geldende verzekeringsvoorwaarden van YOU Yamaha Road ASSISTANCE zijn steeds prioritair aan bovenstaande informatie.

06 nov 2019

Yamaha Tmax Tech Max 560

Dit volledig uitgeruste premium model beschikt over een nagelnieuwe 560 cc-motor met een hoger koppel voor een uitstekende versnelling bij hoge cruise-snelheid.

Daarom is deze machine de ideale keuze wanneer je veel grote afstanden aflegt met je motor. Met zijn lichtgewicht chassis is het eveneens de ideale motor om door het drukke stadsverkeer te rijden.

De nieuwe agressieve carrosserie omvat geïntegreerde led-verlichting en een nieuw-ontworpen voorlichtblok waardoor de TMAX Tech MAX er imposant uitziet en je vast en zeker zult opvallen.

Door de verbeterde ergonomie en extra uitrusting zijn ook de langere ritten iets om naar uit te kijken.

Als je gek op geavanceerde technologie, innovatief design en uitstekende kwaliteit, dan is de nieuwe TMAX Tech MAX voor jou de ultieme sportscooter. De topspecificaties omvatten een elektrisch scherm, cruise control, verwarmde grepen en zadel, cruise control en volledige connectiviteit met My TMAX Connect.

04 nov 2019

Baja Portalegre – The perfect setting for the SuperFinale 2019

 • Door:
 • With Reacties uitgeschakeld voor Baja Portalegre – The perfect setting for the SuperFinale 2019
 • In Algemeen

De Baja Portalegre 2019 wa de perfecte setting voor Yamaha Motor Europe N.V. President Eric de Seynes en veelvoudig  Dakar-winnaar  Stephane Peterhansel ervaren uit eerste hand de YXZ1000R side-by-side. Een perfect voorbeeld wat kan verwacht worden gedurende de SuperFinale of the 2019 Yamaha YXZ1000R Cup, die plaats vind  24 – 26 October 2019 in Portugal.

YXZ1000R-SS-SE-2020
YXZ1000RR-SS 2020
YXZ1000R 2020
17 aug 2019

Yamaha 2020 YZF-R1M

Wees de eerste met de 2020 YZF-R1M

Embargodate/time: [ donderdag 25 juli 2019 14:00 hrs CET]

Het online bestelsysteem is nu geopend!

De YZF-R1M is dé ultieme Yamaha Supersport motorfiets, geïnspireerd op de MotoGP machine van Yamaha, de YZR-M1.

Standaard uitgerust met een zeer geavanceerde CCU (Communication Control Unit) en Öhlins Electronic Racing Suspension (ERS).

Yamaha accepteert reserveringen voor het 2020 model van de exclusieve YZF-R1M circuit- en racemotor via het speciale online bestelsysteem dat vanaf 25 juli 2019 om 14:00 uur (CET) geopend is.

Alle details van de nieuwe 2020 YZF-R1M vindt u hier.

Hoe uw nieuweYZF-R1M te bestellen

Het online bestelsysteem is dusdanig ontworpen dat u op een overzichtelijke en eenvoudige manier uw 2020 R1M kunt reserveren.

Op de speciale website wordt het proces hoe te reserveren op een duidelijk manier uitgelegd.

Meld u aan via https://r1m.yamaha-motor.eu/, vul uw gegevens in en wees een van de eersten die deze fantastische nieuwe Supersport motorfiets gaat ontdekken.

De 2020 YZF-R1M is exclusief verkrijgbaar via het online bestelsysteem.

Aangezien het aantal motorfietsen beperkt is, wordt elke machine toegewezen op basis van ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Om zeker te zijn van een 2020 YZF-R1M, raadt Yamaha Motor Europe alle geïnteresseerde rijders en teams aan hun reservering zo snel mogelijk te bevestigen.

De 2020 YZF-R1M is leverbaar in de exclusieve kleurstelling Silver Blu Carbon. Yamaha Racing Experience

Als eigenaar van een nieuwe YZF-R1M wordt u uitgenodigd deel te nemen aan een van de exclusieve Yamaha Racing Experience (YRE) evenementen die in het voorjaar van 2020 zullen gaan plaatsvinden op Mugello en op Le Mans.

Wanneer geïnteresseerden hun online bestelling voor de 2020 YZF-R1M plaatsen, kunnen zij aangeven welke Yamaha Racing Experience hun voorkeur heeft. De volledige gegevens worden in september* 2019 gepubliceerd.

De Yamaha Racing Experience (YRE) is een uniek evenement waarbij eigenaren van een YZF-R1M uit heel Europa, samen met de officiële Yamaha-coureurs, het volledige potentieel van deze geavanceerde supersportmotor kunnen verkennen.

U wordt niet alleen uitgenodigd om deel te nemen aan een reeks sessies op het door u gekozen circuit, maar ook om deel te nemen aan de diverse workshops waarin de geavanceerde elektronische regeltechnologie van de 2020 YZF-R1M nader wordt uitgelegd en hoe u de instellingen van uw machine kunt aanpassen.

Door de moderne technologie van de YZF-R1M te begrijpen, kunt u optimaal profiteren van de uitstekende motor- en chassisprestaties en uw werkelijke potentieel op het circuit ontdekken.

Meer informatie over de Yamaha Racing Experience (YRE) vindt u hier.

*Yamaha behoudt zich het recht voor de locatie en data van de Yamaha Racing Experience (YRE) te wijzigen. Yamaha Motor Europe N.V. / donderdag 25 juli 2019 14:00 hrs CET / Persbericht /

Wees de eerste met de 2020 YZFR1M

30 jul 2019

Yamaha Niken in actie tijdens de Tour de France

Het officiële hulpvoertuig voor ‘s werelds meest prestigieuze wielerwedstrijden

Het driejarige partnerschap van Yamaha met ASO (voor de Tour de France en La Vuelta) en RCS (voor de Giro d’Italia) geldt voor de drie Grote Rondes van Europa, evenals een aantal andere regionale wielerwedstrijden. Dit weerspiegelt de passie die Yamaha heeft voor sport en competitie en deze wedstrijden zijn de perfecte gelegenheid om de veelzijdigheid van de revolutionaire NIKEN op alle terreinen en in alle weersomstandigheden te demonstreren.

De cruciale rol van NIKEN tijdens de Tour de France 2019

Het team van NIKEN-motorfietsen heeft tijdens de recente Giro d’Italia al bewezen over uitstekende capaciteiten te beschikken als officiële hulpvoertuigen. Dit team zal door miljoenen fans en tv-kijkers worden gezien tijdens de komende 21 etappes van de in totaal 3.460 km van de Tour de France.

Het team van NIKEN-rijders van ASO speelt een belangrijke rol in dit prestigieuze sportevenement. Ze zijn verantwoordelijk voor van alles, van medische hulp tot het leveren van drankjes en voedingssupplementen, en het wisselen van banden en wielen voor de deelnemers.

Grenzen verleggen

Op dezelfde manier waarop de fietswereld zich voortdurend ontwikkelt en grenzen verlegt, is ook Yamaha constant bezig met innovatie en het streven naar een nieuwe dimensie toevoegen aan de motorervaring. De NIKEN is een unieke, revolutionaire machine met een chassis met 3 wielen. Deze machine biedt superieur comfort op lange afstanden in combinatie met uitstekend bochtenwerk en remvertrouwen op bochtige wegen. Hierdoor is de NIKEN het ideale officiële hulpvoertuig voor de grote verscheidenheid aan uitdagende terreinen en veranderende weersomstandigheden tijdens de Tour de France.

De 106e editie van de legendarische Tour de France begint op 6 juli in Brussel en eindigt op 28 juli in Parijs. Racefans kunnen op de hoogte blijven van actuele informatie over elke etappe door de sociale mediakanalen van Yamaha te volgen.

Yamaha’s partnerschap met ASO en RCS omvat alle evenementen van de Grote Rondes voor de komende drie jaar. De NIKEN zal ook de komende La Vuelta van 24 augustus tot 15 september ondersteunen, evenals vele andere belangrijke wielerevenementen in België, Frankrijk, Italië en Spanje.

Meer info :  Niken Gt 

Etappes van de Tour de France 2019: https://www.letour.fr/en/overall-route

bron : https://media.yamaha-motor.eu/press/details/70510

23 mei 2019

Opendeurdagen 2019 VF Motoren Oudsbergen Aftervideo

Opendeurdagen bij VF Motoren

altijd een belevenis

Een evenement om nooit te missen.

Het volledige yamaha-gamma van motoren en scooters is aanwezig en met elk type kan een testrit worden gemaakt.In de toonzaal is een ruim gamma tweedehandsmotoren voor elk wat wils in topvorm gepresenteerd. Ook ATV is vertegenwoordigd met de Kodiak 450 en de Grizzly 700. Velen ontdekken dat de vooroordelen van de NIKEN verdwijnen en de Niken erg gewaardeerd wordt op vlak van snelheid en vooral het bochtenwerk. Je gaat diep, echt diep in de bochten hoor je geregeld. Touringliefhebbers maken kennis met de FJR1300 AS – de semi-automaatuitvoering in het Yamaha-motoren-aanbod. De Tracers 900 en 700 in versies GT krijgen lovende kritieken van de testrijders. Ervaren motorvrienden die in het gamma Sportscooters de Tmax in DX uitvoering leren kennen en de voordelen van automaat appreciëren. Geen voetenwerk meer in schakelen en remmen doch louter en alleen gassen en remmen is het voordeel van de Yamaha sportscooterwereld waar je met een A2 rijbewijs het ganse gamma kan besturen. De X-max Iron in standaard en Iron Max versie toont zowel in 300cc als 400 cc dat deze sportscooter praktisch is in dagelijks gebruik. Met een rijbewijs A1 is de X-max 125, de Nmax 125 en de D’elight beschikbaar.
De MT-10 scheert de top qua vermogen en Maximum Torque (MT) gevolgd door de soepelheid van de MT 09, ook verkrijgbaar in SP uitvoering. De MT 07 in de uitvoeringen 55 kw en 35 kw (rijbewijs A2) biedt zowel de ervaren rijder als de starter ruime voldoening. Voor de MT 03 zakten mensen uit Wallonnië af om enkele testritten uit te voeren en ook de MT 125 kwam geregeld aan de orde voor ‘n ritje.
In het ATV gamma zijn geregeld de Grizzly 700 en de Kodiak 450 in het mulle zand getest. Topper in de off-road Side By Side bleek de YXZ1000R SS voor het betere off-road plezier.
Na ‘n leuke testrit met de favoriete Yamaha-motor was een drankje en een broodje met groenten en brochette meer dan welkom om gezellig de ervaringen uit te wisselen met andere motards.

Speciale dank aan Gioele StudioXeyes

https://www.facebook.com/studioxeyes/

Existing User?

Lost your password?